Отбелязваме Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти

17.09.2017 7:52

Днешният 17 септември се отбелязва като Ден в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Инициативата предшества операция EDWARD (European Day Without A Road Death) – Европейски ден без загинали на пътя, който ще се отбележи на 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL.

„Спаси животи!” е мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България по повод  Европейския ден без жертви на пътя. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя.

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death). Целта е в този ден по пътищата на Европа да няма загинали хора.

Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни на пътя.

Всеки, който желае, може да се присъединявани към операция EDWARD, като се регистрира на адрес: http://roadsafetydays.eu/.
В същото време, може да се подпише декларация  за подкрепа на адрес: https://projectedward.eu/. В социалните медии може да се изпращат и подходящи видео записи (#ProjectEDWARD).
Информация от TISPOL за проекта EDWARD е публикувана на български език на адрес https://vimeo.com/226122883.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: