Представители на различни институции ще чистят днес заедно „Кайлъка”

16.09.2017 8:00

Държавни, общински и образователни институции ще съсредоточат своите усилия в почистването на „Кайлъка”, включвайки се в Националната кампания „Да изчистим България заедно”, обяви преди дни областният управител Мирослав Петров.

Участниците от Областната администрация, Община Плевен, БДДР и МУ ще се разпределят в два  лъча от началото на парка и от едноименния хотел, които ще се срещнат при чешмичката към Зоологическата градина. „На началните пунктове ще бъдат осигурени ръкавици и чували за желаещите да се присъединят към инициативата”, уточни областният управител Мирослав Петров.

По думите му мястото на срещата на двата лъча не е случайно. „Чешмичката към Зоопарка е обект на непрекъснати набези от вандали и в момента, в който бъде ремонтирана, дори преди да са минали 24 часа, бива разрушавана от неизвестни извършители. Вандалските актове и безотговорното отношение към чистотата в парка са най-сериозните проблеми, с които ежедневно се сблъскваме в усилията си да стопанисваме „Кайлъка”, подчерта областният управител Мирослав Петров.

Началото на акцията днес е 10,30 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: