Над 4000 файла със сексуално съдържание с участието на деца до 7 години откриха служители на ГДБОП на компютъра на плевенчанин

13.09.2017 15:22

През месец август служители на сектор „Киберпрестъпност“ в ГД „Борба с организираната престъпност“ проведоха три реализации за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца, съобщават от пресцентъра на МВР. В хода на действията, проведени под наблюдението на прокуратурата, антимафиоти извършиха поредица от арести. До тях се стигнало след продължили няколко месеца разработки за установяване на хора, извършвали блудствени действия чрез принуда на деца на възраст между 9 и 13 години. Под заплаха, малолетните жертви били заснемани през интернет комуникатор, а създадените с тях порнографски файлове били разменяни с други хора по света. До момента са установени „съмишленици“ на българските граждани и от други страни от Европа, данните от разследванията ще бъдат предоставени на Европол.
За обмен на забранени материали в специализирана онлайн платформа e задържан П.И. /26 г./ от Плевен. При процесуално-следствените действия под наблюдението на Плевенската районна прокуратура, е иззет компютър, в който са намерени над 4000 файла със сексуално съдържание, с участието на деца на възраст до 7 години. Мъжът признал за извършваната престъпна дейност – разпространявал детска порнография чрез пиър-ту-пиър мрежите в период от няколко години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: