От ГЕРБ – Левски съдействаха за спасяването на пострадал мишелов

11.09.2017 10:32

Благодарение на бързата реакция и намеса на председателя на общински съвет – Левски от ГЕРБ Дочко Дочев, който е и общински ръководител на партията в града и Зорница Сургова, общински секретар на Жени ГЕРБ – Левски бе спасен тежко пострадал мишелов. Той бе открит в района на лесопарк „Шаварна“ в града в изоставена стара постройка на помпената станция.
Няколко часа след подаването на сигнала всички заинтересовани пристигат на мястото и мишеловът е изваден благополучно от дълбоката дупка, след което е транспортиран до Дивите Животни – София за лечение. Прегледът показва, че птицата е с фрактура на крило, изтощена и слаба. Паднала е в дълбоката дупка и заради счупеното крило не е имала никакъв шанс да се измъкне от там. Започваме работа по възстановяването и за дивото.


„Не мислих дълго, свързах се с приятели от фондация „Дивите животни“, но за да извадим мишелова ни бе нужно специално оборудване, с което ние не разполагахме.”, това споделя Зорница Сургова, която подава сигнала за пострадалия мишелов. „Беше ни необходимо съдействие от институциите. Обадих се на 112 с молба за съдействие на пожарната, както и информирах председателя на общински съвет в града Дочко Дочев, които веднага се отзоваха на сигнала ни. Така след общата спасителна акция нашият мишелов се отправи към спасителния център на фондация „Дивите животни“ в София.”, добави още Сургова.
Тя благодари на Христо Георгиев, забелязал птицата и съобщил за нея, на Венета Петкова, която координираше нещата и отиде на място за изваждането, както и на момчетата от пожарната служба в гр. Левски (РСПБИЗН гр. Левски), които не отхвърлиха молбата за помощ и веднага се отзоваха.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: