Условна присъда за плевенчанка, намушкала с кухненски нож съпруга си

01.09.2017 14:44

Условна присъда получи плевенчанка, намушкала с кухненски нож съпруга си. Това е постановил днес състав на Окръжен съд – Плевен.

С присъда от 01.09.2017 година състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимата Р.М. от град П., за виновна в това, че на 30.05.2017 година в град П., направила опит умишлено да умъртви А.Д. като деянието е останало недовършено поради независещи от нея причини. Магистратите са осъдили жената на 3 години лишаване от свобода, като на основание чл.66, ал1, от НК отлагат изпълнението на наложеното наказание с 5-годишен изпитателен срок, считано от влизане на присъдата в сила.

Ще припомним, че инцидентът се е разиграл към 17.00 часа на 30 май т.г.. Обвиняемата въпреки, че била употребила лекарства изпила около 100 гр. коняк. Взела от стаята си флакон с лютив спрей и кухненски нож. Отишла в стаята, която обитавал съпруга й и му казала, че ще излиза, след което се приближила до него и започнала да го пръска в лицето, се посочва в обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Плевен.

Мъжът инстинктивно опитал да се предпази, като издърпал покривката на леглото и я поставил пред себе си. Докато се опитвал да се предпази, обвиняемата му нанесла удар с кухненския нож в областта на гръдния кош, след което побягнала навън.

Присъдата  може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок  от днес  пред Апелативен съд – град Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: