Община Левски приключи проект „Творческо ателие за млади таланти“

30.08.2017 10:15

Община Левски приключи проект „Творческо ателие за млади таланти”, финансиран по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №РД04-18/24.03.2017г. с Фонд „Социална закрила”.

На 26.08.2017г. и 27.08.2017г. в гр. Левски се проведе Творческото ателие за млади таланти, като част от фестивала YOUTH MUSIC FEST, който подава ръка на млади изпълнители по пътя на тяхното професионално израстване. Участие взеха 20 деца и младежи от Център за настаняване от семеен тип и Център за социална рехабилитация и интеграция, гр. Левски, информира Елена Георгиева, ръководител на проекта.

Творческото ателие беше водено от композитора Андрей Дреников, който беше ментор на децата и младежите. Основните дейности в ателието бяха насочени към подпомагането на децата и младежите в културното и образователно развитие и откриване на даровити деца.

Заниманията  бяха не само групови, но и индивидуални, като се работеше с всяко едно от децата. Всички  се потопиха във света на музиката, като получиха основни познания за създаването на музиката и изразяването й, използване на музикални инструменти /пиано, китара, барабани, цигулка/, солови и групови изпълнения и др. Групата активно и с огромен интерес участваше в работата на ателието. Накрая  всички  получиха награди и грамоти.

Постигнати бяха заложените цели на проекта свързани със социалното включване и подобряване на качеството на живот на целевите групи, а именно: Подпомагане на децата и младежите с различен социален статус в културното и образователно развитие и увеличаване възможностите за откриване и творческо развитие на даровити деца и младежи от социалните институции. Подкрепа за пълноценна социализация в общността чрез развиване на силните страни, талантите и способностите на децата и младежите.

Общият бюджет на проекта е в размер на 6 000 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 5 400 лв., а собствения принос на Община Левски 600 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: