Разрешенията за летните градини към заведенията в Плевен влизат на дебат в местния парламент

29.08.2017 10:36

Промени в Наредба №15, регламентираща реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на община Плевен, ще обсъждат съветниците на предстоящата сесия на местния парламент. Повод за предложението, внесено от Председателя на Общинския съвет Мартин Митев, е необходимостта от промяна на чл.16, ал.1 от Наредбата.

Целта е правната регламентация за издаване на разрешения за поставяне на преместваеми съоръжения за определен срок върху общински имоти пред кафе-аперитиви, заведения за бързо хранене и други заведения за отдих и развлечения, представляващи летни градини /включващи маси, столове, саксии, цветарници и др./ да създава правна сигурност за собствениците и ползвателите на тези търговски обекти, с оглед защита на извършените от тях инвестиции за изграждане на летни градини съобразно действащата правна уредба преди изменението на Наредбата с решение от 24.11.2016г.

С цитираното решение бе приета промяна на чл.16, като в летните градини се допусна поставяне на леки слънцезащитни устройства – чадъри и конзолни сенници. Това изискване създава редица проблеми на собствениците и ползвателите на търговските обекти с летни градини, тъй като в преобладаващата си част тези градини са изграждани преди изменението на текста в нормативния акт, се посочва в мотивите за редакция на нормативния акт.

Снимка: архив, „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: