Извършиха проверка по сигнал за нерегламентирана търговска дейност в „Кайлъка”

16.08.2017 10:40

Съвместна проверка по сигнал на граждани за нерегламентирана търговска дейност в парк „Кайлъка” направиха няколко държавни институции, съобщават от пресцентъра на Областна администрация – Плевен.  Тя бе предхождана от среща, ръководена от областния управител на Плевен Мирослав Петров и неговия заместник д-р Красимир Трифонов. В нея взеха участие представители на РЗИ, Пожарна безопасност и защита на населението, НАП, ОД на МВР и ОДБХ Плевен.
Областният управител Мирослав Петров запозна присъстващите с подадения граждански сигнал и бе категоричен, че в мандата си няма да допусне ситуации на погазване на българското законодателство в стопанисвана от Областна администрация държавна собственост, още повече когато нарушенията касаят парк „Кайлъка”.


Проверката установи упражняване на нерегламентирана търговска дейност в обекта на Кривите огледала. Проверяващите констатираха наличие на хладилни витрини, маси и столове за клиенти, свидетелстващи за упражняване на нерегламентирана търговска дейност в обекта. Фирмата има договор за наем само на сградата – атракцион криви огледала. Договорът не третира възможност за упражняване на търговска дейност в обект.
Съвместните проверки на институциите на търговските обекти в парк „Кайлъка” ще продължат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: