ФК „Кайлъка“ постигна победа в първата си контрола

14.08.2017 8:54

– Господин Кунев, как стартира подготовката на ФК „Кайлъка“ за новия сезон?

– Подготовка ни стартира нормално при домашни условия в Плевен. Вече изиграхме първата си контрола и постигнахме победа с 3:2 над отбора на “Бенковски” Опанец. Ще изиграем между 4-6 подготвителни мача. Първенството стартира в началото на септември и мисля, че отборът ще бъде готов за шампионата.

– Как върви селекцията в клуба?

– Основно усилията са насочени към привличането на вратар, централен защитник и нападател. Със сигурност при нас идва игралият с “Белите орли” професионален футбол защитник Иво Тодоров – Лестъра, както и нападателят Никола Йорданов. Мисля, че повече от 3-4 нови момчета няма да вземем. Хубаво е, че запазваме отбора от пролетта.

– Очаква се увеличаване на групата и по-голяма конкуренция за челните места. Какви са целите Ви за новия сезон?

– Нашата група може би ще бъде от 11 отбора. Ще се включи отбор от Горни Дъбник, Еница както и изпадналите тимове на Сухаче и Лепица. Това са отбори, които имат обигран състав от няколко години и срещите с тях ще бъдат много интересни. Целта през новия сезон си остава победи във всеки мач, както и спортсменска и честна игра с всички отбори от нашата група.

– Много от клуботе се отказват след 1-2 години, а вашият вече 3-та година ще участва в първенствата на БФС, с което показахте, че не сте еднодневка. Как стои проблемът с финансирането при вас?

– Имаме стриктен план за развитие на отбора, който следваме и в момента. На този етап нямаме сериозни финансови проблеми. Благодаря на Община Плевен за отпусната финансова помощ в началото на годината за всички клубове в размер на 1500 лв. При нас разходите са свързани основно с организацията на срещите – съдийски такси, медицинско обслужване, охрана. Тук е момента да кажа, че в нашия клуб няма футболисти на заплата, хонорар или премии.

– Част от ръководството и футболистите на клуба присъстваха на мача за Суперкупата на Европа между Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед. Как успя малък клуб като вашият да присъства на това дерби на Европа?

– На срещата бяха капитанът и вратарят на тима, както и един от членовете на УС. Още преди повече от месец получихме покана от УЕФА като млад и амбициозен клуб да присъстваме на това истинско футболно зрелище.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: