МУ – Плевен сред предпочитаните от младежите от българските общности в Украйна, Сърбия, Косово и Казахстан

11.08.2017 12:49

От общо 455 кандидатствали са приети на първо класиране 351 кандидат-студенти от традиционните български общности в Украйна, Сърбия, Косово, Казахстан и други страни за обучение на образователно-квалификационна степен „бакалавър” и „магистър“ след средно образование за учебната 2017/2018 година. 222 са класираните от Украйна, 100 са от Сърбия, 27 са от Косово, 1 от Казахстан и 1 от други страни. Това съобщават от Министерството на образованието.
Кандидат-студентите от българските общности са кандидатствали за почти всички специалности. Най-много желаещи да учат у нас са избрали медицина, компютърни науки, икономика, туризъм, транспорт и политически науки.
Университетите, които са предпочетени от младежите от българските общности са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, медицинските университети в София, Варна, Пловдив, Плевен, Икономическият университет – Варна и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ – Варна. Тази година се наблюдава увеличение на кандидат-студентите от Украйна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: