Най-големите балкански звезди, най-голямата бирария и най-големият увеселителен парк ще бъдат на фестивала в Орешак

09.08.2017 8:21

От 31 август до 3 септември ще се проведе второто издание на успешния фестивал на Балканската музика и кухня в село Орешак – на поляната до механа „Горски кът“. Изключително голям интерес има към фестивала и се очаква за четирите дена през феста да минат над 50 000 души, като за участието на Драган Коич-Кеба, с който ще бъде открит фестивалът, се очакват над 10 000 души, които ще се насладят на любимите балкански хитове. Големите концерти започват всеки ден от 20:00 часа, както следва:

31 август – Драган Коич Кеба
1 септември – Руси Русев и Татяна
2 септември – Формация Илия Илиев за балканска музика
3 септември – Брияна и Георги Милчев-Годжи

Изключително разнообразна и атрактивна програма през целия ден. По време на фестивала гостите ще могат да видят и най-големият увеселитен парк, който някога е правен в региона. Най-новите и модерни люлки за децата и техните родители. Площта, на която ще бъде разположен увеселителния парк е близо 2000 кв. м.

Над 3000 седящи места са подсигурени в бирариите с лице към сцената. От вкусната балканска кухня ще могат опитат всички желаещи.
Посетителите ще се докоснат и до древното азиатско изкуство за украсяване на храната, чрез изрязване нож или длета. Кaрвинг шеф готвач Божидар Димитров и неговият екип ще презентация и демонстрация. Посетителите на фестивала ще видят гравирани плодове и зеленчуци, 3D скулптури от тиква и моркови.
На Балканската шекерджийница ще се радват всички, които обичат да си похапват сладко. Интересното е, че всеки, който иска ще може да направи саморъчно захаросана ябълка, захарно петле и други сладки изкушения.


През деня по време на четирите дни от фестивала са организирани различни състезания – табла, белот, пейнбол, надяждане с кюфтета, както и арт работилница. Записването става на място, 30 минути преди започване на съответното състезание.

Фестивалът започва всеки ден от 10:00 часа до 23:00 часа. Официалното откриване ще бъде на 31 август от 19:30 часа като на него ще присъстват игуменът на Троянския манастир Велички Епископ Сионий, Донка Михайлова – кмет на Община Троян и организаторите на фестивала.

ВХОД СВОБОДЕН!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: