С нови придобивки ще изненада своите възпитаници НУ „Христо Ботев“ – Плевен през новата учебна година

04.08.2017 7:53

В НУ „Христо Ботев“ – Плевен децата идват на училище с голямо удоволствие, предпоставка за което са грижовните учители, интригуващите уроци и приветливата обстановка, която се поддържа и непрекъснато се обогатява. През новата 2017/2018 учебна година Начално училище „Христо Ботев“, Плевен ще изненада пак своите възпитаници и техните родители с нови придобивки, инициирани и реализирани под ръководството на директора Цветелин Горанов.

Всички знаем, че спортът носи здраве и забавление на нашите деца и е много важен за правилното им израстване. Спортуването изгражда важни личностни качества, които предполагат по-лесна адаптация в „света на големите”. Чрез него децата се научават на лидерство, работа в екип, взаимопомощ, отговорност към колектива, спазване на правила, приемане на загуби и победи, което е от огромно значение за поведението им изобщо в живота.

За да осигурим още по-привлекателна среда за спортуването на нашите ученици, на мястото на съществуващото старо и неравно асфалтово игрище до съвременната площадка за стрийтфитнес, бе изградена открита мултифункционална спортна площадка с изкуствено тревно покритие за футбол и хандбал, съобщават от школото. Покритието й съчетава висока износоустойчивост, противоподхлъзващи свойства, равномерно движение на топката, намалява травмите и напрежението в костно-мускулната система на играчите.

За да бъдат учениците по-близо до природата, в интериора на първия етаж на училището е внесен ефектен и привлекателен декоративен елемент, който създава уют и красота – аквариум с декоративни рибки. Красивите рибки, които игриво плуват в него, действат успокояващо, дори звукът на движещата се от филтрирането вода има успокояващ ефект. Според научни изследвания наблюдаването на рибки в аквариум намалява стреса. Аквариумът е като жива картина – цветовете и формите в него постоянно се променят, превръщайки го в калейдоскоп от естествена красота.

Убедени сме, че новото игрище в училищния двор и красивият аквариум ще зарадват много всички наши ученици, ще им доставят удоволствието да cпopтуват нa oткpитo, да се наслаждават на красотата на водните обитатели и ще съдействат за намаляване на стреса и агресията, казват още от училището.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: