В Долни Дъбник отбелязаха 116 години от рождението на Илия Бешков, проведоха и благотворителна вечер за ТА „Дъбниче”

22.07.2017 15:24

Местни инициативни граждани и екипът на НЧ „Илия Бешков 1898” – гр. Долни Дъбник отбелязаха тържествено 116 години от рождението на световноизвестния художник-карикатурист, дъбничанинът Бешков.

Събитието се проведе вчера и премина с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Илия Бешков в централен парк на града, след което честването продължи в залата на читалището с литературно резюме „Кой е всъщност Бешков и Кои са неговите корени?” и музикална програма с участие на Танцов ансамбъл „Дъбниче” с р-л Даниела Цолова, солист Ивелина Пламенова и младия талант Александър Томов. А всички те, Бешковите потомци са доказателство, че дъбнишката земя е раждала и продължава да ражда таланти.

Рождението на Илия Бешков бе и повод за организиране на благотворителна вечер, в подкрепа на ТА „Дъбниче” с цел набиране на средства за закупуване на костюми за ансамбъла. Главен инициатор на вечерта беше Стефан Бурджев – местен гражданин и депутат от БСП в 44 – то Народно събрание.

Екипът на читалището благодари на  всички граждани подкрепили каузата, за да можем да продължим уверено да следваме традициите на нашите предци и бъдем достойни пазители на българската духовност и култура.

Снимки и информация: НЧ „Илия Бешков 1898” – град Долни Дъбник

#тагове:

НАЙ-НОВИ: