Нови успехи за тенисистките на ТК „Плевен 90“

21.07.2017 14:20

Нови успехи записаха тенисистките на ТК „Плевен 90“. На 3-7 юли в Русе се проведе Държавно отборно първенство за 12-годишни. Плевенският отбор участва в състав Росица Денчева – 10 г., Йоана Константинова – 10 г., Елена Чолакова – 9 г. и Сияна Михова – 11 г. с треньор Ангел Ангелов. Независимо, че играха с момичета с 2 години по-големи от тях, плевенчанки се представиха отлично и спечелиха бронзови медали. На 1/8 финала ТК „Плевен 90“ победи СТК“Троян“ с 3:2, на 1/4 финала постигна победа с 3:2 над силния отбор на Суперспорт Варна. На полуфинала плевенчанки отстъпиха на много силния отбор на „Испано“ Варна с 3:1, но за 3 и 4 място спечелиха с 3:2 срещу ТК “Локомотив“ – Пловдив.

На 10-16 юли се проведе международният турнир „Тенис Европа“ за 12 годишни в Сливен. На сингъл Йоана Константинова победи Йоана Радулова и Виктория Кънчева се класира на четвъртфинал, но там загуби от Михаела Локи – Гърция, която стана победителка в турнира. Роси Денчева на сингъл изтегли лош жребий. След победа над Ива Данева – Македония тя загуби от Анастасия Гурева – Русия( финалистка в турнира) след оспорвана борба.
На двойки Роси Денчева в тандем с Анастасия Николова (и двете в националния отбор до 12години) победиха Джулия Златева-Ангела Ганева, силната двойка Анастасия Гурева-Русия/Станислава Шулценко-Украйна и загубиха на финала от Михаела Лаки-Гърция/Лилия Йонеску-Румъния и спечелиха сребърни медали.
На Росица Денчева след няколко дни предстои участие с националния отбор на Европейското първенство в Галац, Румъния.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: