Голям е интересът към Лятната балетна забавачка в Читалище „Съгласие“ (галерия)

19.07.2017 13:25

При голям интерес започнаха първите летни занимания в Балетната школа при читалище „Съгласие 1869”. Най-новата инициатива „Лятна балетна забавачка” стартира на 17 юли, но вече има своите привърженици. Над 20 деца, на възраст между 4 и 12 години, се отзоваха на поканата и се включиха в часовете по класически балет. „Сред малките има танцьорки, играли в нашата школа, но които в момента живеят на друго място. Лятната ваканция им дава възможност да дойдат в любимата си школа”, сподели най-младата преподавателка Оля Стоянова, която води летните курсове.

По време на репетицията някои от бабите с умиление си спомняха, че те също са възпитанички на школата, както и техните дъщери, а сега е време и внучките да се запишат. Имаше и гостенка от Италия, която искаше „като своята кака Ивана” да се научи да играе хубаво. Децата се забавляват и искат всичко да научат, с нетърпение очакват следващите занимания. Те ще се провеждат всеки вторник и четвъртък, за най-малките от 17,30 часа, а за по-големите – от 18.30 часа. Новата инициативата ще приключи на 11 септември, когато вече ще започнат и записванията за новата учебна година, обясни още Оля Стоянова.
Читалище „Съгласие 1869” и това лято не затваря врати, въпреки ремонтите, които се правят в момента. Подът на сцената в концертна зала „Емил Димитров” ще бъде изцяло подменен, но това няма да попречи на заниманията в Балетната школа, обясни председателят на читалищното ръководство Ивайло Атанасов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: