Румен Петков: Решението на ОбС за Центъра за градска мобилност е против интересите на жителите на Плевен

14.07.2017 12:53

Големият плюс на общинските предприятия е, че приходите от тях влизат в общинския бюджет и този смисъл вчерашното решение на Общинския съвет е против интересите на жителите на Плевен и на общината. Така коментира Румен Петков решението за преобразуване на Общинското предприятие „Център за градска мобилност“ в „Център за градска мобилност“ ЕАД. „Тук – както твърди кметът Спартански – има фалшифицирани подписи, което по същество би трябвало да означава, че самите вносители са извършили нарушение. А това автоматично прави решението невалидно“, отбеляза Петков. Той посочи, че е много важно Прокуратурата по най-бързия начин да направи съответните стъпки и действия, за да стане ясно кой е фалшифицирал подписите и той съответно да понесе своята отговорност.

Петков отбеляза още, че формирането на това акционерно дружество е стъпка към разграбването му. Утре този борд на директорите може да премине към практическа приватизация – ще се остойностят акциите, ще ги изкарат на борсата и няколко човека ще откраднат едно от най-доходните пера в общинския бюджет, посочи той, като не скри, че за жалост предложението е било подкрепено и от двама съветници, избрани от листата на АБВ.

Също така, Румен Петков подчерта, че кметът трябва да изиска данъчни декларации от всички общински съветници, за да стане ясно дали имат задължения към Община Плевен. „Защото ако имат, трябва да е ясно, че анархията е стигнала своя връх. Не може да си институционално свързан с общинския съвет и да имаш задължения“, категоричен бе бившият кмет на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: