Районна прокуратура – Плевен ръководи досъдебно производство за документни престъпления

11.07.2017 13:19

Районна прокуратура–Плевен ръководи досъдебно производство за документни престъпления – съставяне на неистински официални документи или преправяне на съдържание на официални документи с цел да бъдат използвани.
Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми двама мъже /на 59 години и на 47 години/ за престъпление по чл. 308 ал. 5 от НК.
Под ръководството на прокуратурата, при проведена специализирана операция, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен, на 28 юни 2017г. , около 10:30 часа в град Плевен на ул. „Кл. Охридски“ засичат 59-годишен плевенчанин в момент на предаване на неистински документи /чуждестранни талони за регистрация на МПС/ на 47-годишен мъж от същия град.
Последвали са претърсвания и изземвания на адресите на двамата в Плевен. В жилището на 59-годишният мъж са иззети като веществени доказателства мобилен апарат, със сим карта, бланки на дипломи, пластики на чужд език, снимки на лица, химикали, лупи, пинсети, бланки на свидетелства за правоспособност, за професионално обучени и придобита квалификация и др., бланки на удостоверения за раждане, бланки на дипломи и свидетелства за завършено образование, бланки на удостоверения за сключен граждански брак, бланки на удостоверения за раждане, самозалепващо се фолио, декларации по Закона за нотариусите, декларации по Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, пълномощни, копия на документи на чужд език, компютърна конфигурация и преносима флаш памет, мултифункционално устройство /принтер-скенер-копир/, лични карти с интервенция по тях и оригинални неистински СУМПС /около 10 броя готови и с интервенция по тях – заличени образи, имена на лица и/или серийни номера/, снимки на лица, с прикрепени към тях листчета с изписани данни на лица и парични суми към тях, общо в размер на 1620 лева.
В жилището на 47-годишния са намерени мобилен телефон със сим карта, тетрадка и документи за регистрация на МПС на чужд език и нотариално заверени пълномощни.
В хода на разследването са извършени проверки, претърсвания и изземвания на още четири адреса.
Разследването по досъдебното производство продължава под ръководството на прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: