Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама наркодилъри

07.07.2017 12:56

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама за държане на марихуана и амфетамин. За това информират от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Владислав Г. и Лъчезар Ц. е за това, че на 29.07.2016 г. в гр. Плевен, в съучастие като извършители, без надлежно разрешително държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества по смисъла на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите  – амфетамин с тегло 147.065 гр., на стойност 4 411.95 лв. и марихуана с тегло 30.392 гр. на стойност 182.35 лв.. Всички наркотици на  обща стойност 4 594.30 лв. Владислав Г. е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Престъпление по чл. 354а, ал.1, вр. с чл. 20 от НК.

Владислав Г. е осъждан 6 пъти за извършвани престъпления от общ характер. Двамата обвиняеми били приятели и  ползвали под наем апартамент. И двамата  употребявали и разпространявали наркотични вещества – марихуана и амфетамини. В по-голямата част от случаите  Владислав Г.  снабдявал  Лъчезар Ц. и други лица със съответните количества наркотични вещества, който от своя страна ги разпространявал на дребно. Наркотиците  разпространявали сред  неограничен кръг лица в дискотеки и заведения в гр. Плевен и на постоянни клиенти.

На 29.07.2016г. във връзка с получена оперативна информация за съхранение на наркотични вещества, било извършено претърсване  на  квартирата, ползвана от обвиняемите. При претърсването са открити и иззети наркотичните вещества и парична сума в размер 13 900 лв.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: