Плевенският „Спирит“ и мажоретките на Левски взривиха Амфитеатъра в Обзор

05.07.2017 8:49

15 състава и над 250 участници се включиха в 5-тото издание на Международен фестивал на изкуствата „Морско конче” в Обзор, който бе от 28 юни до 2 юли 2017г.. Организатори на събитието, което се провежда под патронажа на Кметство Обзор, са Фестивална фондация „Морско конче“, сдружение „ОбзорАрт“, Фондация „Артист“ и „Гит Травел“ ЕООД. Фестивалът започна с дефиле на участниците от България, Русия, Украйна и Македония по централната улица на черноморския ни курорт, продължи с изпълнения на съставите на сцените на Амфитеатъра и читалището, и завърши с гала-концерт на отличените формации и индивидуални изпълнители.


Отличното представяне на Балетно-театрална школа и Спортен Клуб „Спирит“ – Плевен с художествен ръководител Ирина-Александра Хаджиева донесе куп индивидуални награди и признание на журито за невероятната хореография и пищни костюми на момичетата. Мажоретният състав на град Левски буквално взриви Амфитеатъра в Обзор с атрактивни и динамични композиции, под бурните аплаузи на публиката и всички участници в празника на изкуствата. С „Гран При“ на фестивала си тръгнаха изпълнителите от руския цигулков ансамбъл „Концертино“.


Международния фестивал на изкуствата „Морско конче” дава възможност на деца и младежи от всякаква възраст да разкрият талантите си във всички жанрове на изкуството – танцово, вокално, инструментално, театрално, художествено. Неговата сцена предлага поле за изява за всякакви форми на участие – солисти, ансамбли и групи, танцови групи и клубове, художници, фотографи, театрални работилници, форми на музикален театър.


Фестивална фондация „Морско конче“
Мила Пендичева, председател

#тагове:

НАЙ-НОВИ: