Предоставят безвъзмездно за управление общински имот в Плевен на БНР

03.07.2017 15:19

Да се предостави безвъзмездно за управление на Българско национално радио /БНР/, недвижим имот – частна общинска собственост, реши Общинският съвет на Плевен. Става дума за помещение от 31 кв.м., намиращо се на третия етаж в масивна четириетажна сграда на ул.“Васил Левски“ №144 в Плевен. Решението бе прието с гласовете на 35 от съветниците, нито един против, 2 гласуваха „въздържал се“.
В предложението до съветниците се посочваше, че на 19.05.2017 г. е постъпило писмо от Генералния директор на БНР за предоставяне на въпросното помещение в сградата на ул.“Васил Левски“ №144. Повече от 10 години националното радио е ползвало гореописания общински имот, като през 2016 г. по искане на БНР му е бил предоставен друг с цел разкриване на нова регионална радиостанция в Плевен. Поради промяна в плановете обаче, от БНР са внесли искане за подновяване на договора за ползвания през изминалите 10 години кореспондентски пункт.
Предвид гореизложеното и на основание съответните нормативни актове, Общинският съвет реши помещението в сградата на ул.“Васил Левски“ №144 да бъде предоставен отново за нуждите на БНР за срок от 5 години. Консумативните разходи, свързани с текущото обслужване и поддръжка на имота, както и такса смет и данък сгради за имота, пропорционално на предоставената общинска площ са за сметка на БНР, се посочва още в решението на съветниците.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: