С образователни и забавни дейности отбелязаха Деня на Дунав в Байкал

30.06.2017 14:53

Община Долна Митрополия традиционно отбеляза в село Байкал Деня на река Дунав с образователни и забавни дейности. Празникът започна в 10 часа с поздравителен адрес от името на кмета на община Долна Митрополия г-жа Поля Цоновска, концерт на учениците от СУ “Св. Климент Охридски” гр. Сухиндол, които бяха на тридневен обучителен лагер в базата на Общински център за извънучилищни дейности, деца от НЧ ”Неофит Рилски-1872” гр. Тръстеник и от с. Байкал. С послание за по – чиста река, децата хвърлиха специално изработен венец и Нептунова поща в река Дунав.


Празникът продължи с пленер “Нарисувай Дунав”, като специални гости бяха децата от Школата по изобразително изкуство в Тръстеник с ръководител г-жа Ани Малоселска, деца и учители от ОУ ”Климент Охридски” с. Крушовене, ОУ “Христо Ботев” с. Божурица и Скаутски клуб “Лъвче” от Плевен с ръководител г-жа Линка Михова.
Участниците имаха възможността сами да проведат реални изследвания на водата на река Дунав чрез мобилната лаборатория за мониторинг на речни води по проекта на Световната водна асоциация. Бяха измерени количеството на разтворен кислород, Рн на водата /която се оказа слабо алкална/ и бистрота чрез диск на Сечи.


Накрая всички с удоволствие се почерпиха с лакомства, осигурени от общината, Сдружение Еко Байкал и „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България” АД.
Проявата бе традиционно методически подпомогната от Басейнова дирекция “Дунавски район” Плевен, които осигуриха специални торбички и много подаръци, както и от РИОСВ Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: