В Левски откриха четвърти блок, саниран по Програмата за енергийна ефективност

30.06.2017 7:39

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на община Левски Любка Александрова откриха четвъртия саниран блок в плевенската община Левски. На събитието присъстваха народните представители от ГЕРБ Владислав Николов и Ралица Добрева, както и председателят на Общински съвет – Левски от ГЕРБ Дочко Дочев.
Кметът на община Левски Любка Александрова (БСП) благодари лично на Цветанов за дадената от правителството възможност на Общината да работи успешно по Националната програма за енергийна ефективност. “Радвам се, че има такава програма, г-н Цветанов и колеги от ГЕРБ. Надявам се тази програма да продължи. Няма човек, който вече да не е убеден в добрия финансов резултат, който всяко семейство отчита в следствие на мерките за енергийна ефективност”, заяви тя. Александрова бе категорична, че това е най-добрата социална програма. “Сигурна съм, че това е пътят за развитие и облагородяване на населените места – по този начин държавата подпомага и стига до всяко българско семейство”, посочи кметицата на Левски. Любка Александрова покани зам.-председателя на ГЕРБ и министър Нанков на откриването на петия саниран блок в общината – блок “Локомотив”, който предстои да бъде открит през месец юли.
Националната програма за енергийна ефективност е програма за хората, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. По думите му, Програмата ще бъде оптимизирана. Министър Нанков бе категоричен, че тя трябва да продължи. “Няма по-социална политика от тази – държавен ресурс да достига до всеки дом. Ползите са безброй: намалени сметки за ток, спестена електроенергия, жилищен комфорт и т.н.”, зави той. Регионалният министър подчерта, че ГЕРБ никога не е разделяла кметовете по партийна принадлежност и пожела успех на кметът на Левски. По думите на Нанков, ако Програмата бъде продължена, това ще даде възможност и на останалите 20 сгради в общината да кандидатстват за безвъмездно саниране. Той посочи, че благодарение на изключителната активност на народния представител Владислав Николов са ремонтирани част от пътищата в област Плевен, предстоят и още ремонти на други участъци тази година.


Цветан Цветанов подкрепи думите на кмета на Левски, че Националната програма за енергийна ефективност е най-социалната политика, стигнала пряко до хората в последните 8 години. “Бяхме много критикувани – опонентите ни се опитваха да манипулират хората като им казваха, че ще бъдат подлъгани и някой ще им вземе жилищата. Над 2000 многофамилни жилищни сгради вече са санирани. Във всички тях е постигнат ефектът за намаляване на разходите на домакинствата”, обясни Цветанов.
Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че е важно да се намали напрежението и противопоставянето сред политиците. Според зам.-председателя на ГЕРБ е нужен прагматичен и сериозен диалог между законодателната, изпълнителната и местната власт. “Като политици трябва да работим за просперитета на всяко наслeлено място, въпреки различната политическа ориентация. Трябва да има политически консенсус Програмата за безвъзмездно саниране да продължи. Само когато говорим истината, можем да стигнем до правилните решения и да подобрим живота на хората”, подчерта Цветан Цветанов.
Цветанов изтъкна като приоритет за правителството на Бойко Борисов възраждането на Северозападна България.”Средствата за Северозапада, предвидени в сегашния програмен период, са повече, отколото за другите части от страната. Вие го заслужавате, ние ще работим в тази посока”, обърна се председателят на ПГ на ГЕРБ към присъстващите.
По думите му, единственият шанс да има развитие за региона е изграждане и подобряване на инфраструктурата, защото това е предпоставка за инвестиции. “Това дава гаранция за по-добра среда за живеене и бизнес. Радостен съм, че на дискусията във Велико Търново представители на всички парламентарни групи дадоха пълна подкрепа за довършването на АМ “Хемус” и за развитието на пътната инфраструктура, коeто дава възможност на регионите да се развиват”, обясни oще Цветанов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: