Комисия инспектира работата на наетите по поддръжката на „Улпия Ескус“

28.06.2017 16:49

В изпълнение на заповед на областния управител на Плевен Мирослав Петров комисия от Областна администрация извърши проверка на работата на наетите по програмата за заетост лица, чиято отговорност е почистването от растителност на археологическия резерват „Улпия Ескус“ в Гиген.


Проверката е изненадваща и резултатите от нея сочат, че дейностите се извършват в очаквания обем и качество. Площите се косят. Храстовидната растителност е почистена. С оглед създаване на необходимите условия за работа на четиримата работници е предоставено оборудване, съответните консумативи, предпазни средства и хербицид за трева.


Работниците имат задачата да поддръжат проходми пътеките за туризъм и тревните площи, да извършват санитарно почистване от храстовидна и дървесна растителност, почистване на издънки, товарене и разтоварване на растителни отпадъци до определените места. Наред с това в задълженияа им влиза и обхождането на района на Археологическия резерват, сигнализиране в случай на забелязани от тях нерегламентирани дейности, които са извършвани на територията на резервата.
Периодът на заетост на четиримата работници, ангажирани за поддръжката на археологически резерват „Улпия Ескус“, е от 02.05.2017г. – 01.11.2017г.
Проверките ще продължат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: