В истинско бижу – с ново ефектно осветление и озвучаване – се превръща Водната каскада

23.06.2017 13:04

Подробности за дейностите, включени в проекта за реконструкция на Водната каскада, сподели на пресконференция инж. Мария Иванова – координатор строителство по проект „Осигуряване на устойчива градска среда“, част от който е и ремонтът на Каскадата. Средствата са в размер на 2 461 202 лв., като се предвижда цялостно почистване, демонтажни работи, почистване на бетоновите повърхности на дъната и стените и Каскадата и цялостна реконструкция на помпеното помещение. Основно ще бъдат реновирани настилките по цялото протежение на Каскадата. Ще бъдат поставени клинкерни плочи на площ от 2 606 кв. м и настилка от гранитни плочи на площ от 859 кв. м.

Ще бъде подновена парковата мебел, като ще бъдат поставени нови 60 пейки – с и без облегалки. Средата на Водната каскада ще бъде обогатена с 40 бетонови саксии. Каскадата ще разполага и с нови съвременни помпи, а също така ще бъде подновено парковото осветление, като то ще кореспондира с това на централния площад. Предвижда се монтирането на нови 52 стълба и 10 прожектора. Ще бъде подменено ефектното осветление на самата Каскада с монтирането на 250 подводни прожектора. Една от емблемите на Плевен ще има и озвучаване, което ще бъде синхронизирано с водните ефекти, които ще бъдат създавани от 235 различни вида дюзи.

Също така, инж. Иванова посочи, че ще бъде изградена нова поливна система. Предвидено е и засаждането на 20 нови широколистни дървета, 1376 храсти и 156 вида декоративни треви. Ще има и цялостна реконструкция на затревяването около Каскадата на площ от 3.5 дка.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: