Три населени места в област Плевен с отклонения от пробите на питейната вода

20.06.2017 14:18

Питейната вода в три населени места на област Плевен е дала отклонения в пробите, направени от здравните инспектори в периода 5 – 18 юни. Това става ясно от информацията, предоставена от Регионална здравна инспекция – Плевен.

Изследвана е водата в 20 населени места. Изследваните проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг са 15. От тях три не отговарят на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели. Това са две проби от град Койнаре, която е дала отклонение по показател нитрати и в село Мечка за мътност.

22 са били пробите питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите, включени в периодичния мониторинг. От тях в село Новачене пробата е показал отклонение по показател хром.

През отчетния период не са възникнали инциденти, водещи до здравен риск, който да изисква предприемането на специални мерки от страна на РЗИ – Плевен за преустановяване на водоподаването.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: