Първо място за ЖФГ „Осъмски ритми” от село Асеновци на фестивала „Пъстра шевица”

19.06.2017 14:23

На 17 юни в гр. Червен бряг се проведе V- ти НФФ „Пъстра шевица”. Фестивалът беше в две категории: автентичен и обработен фолклор.

Автентичният фолклор беше без конкурсен характер,с конкурс бяха участниците в обработен фолклор – песни и танци. В обработен фолклор конкуренцията беше голяма, особено в певческото изкуство, научихме от Петранка Стефанова, секретар и ръководител на ЖФГ „Осъмски питми” при НЧ „Съзнание 1894” – с. Асеновци, община Левски.

ЖФГ „Осъмски ритми” откри фестивала като се представи с три народни песни, с които очарова и жури и публика. Председателят на журито доц. д-р Веселка Тончева като съобщаваше победителите обяви, че в категория „Певчески обработен фолклор” първите представили се, а именно ЖФГ „Осъмски ритми” са вдигнали високо летвата и са без конкуренция. Затова на тях им се присъжда единственото първо място с диплом и плакет.    „Благодарности на жените, които отново се доказаха и показаха красотата на българските народни песни! Благодарности на музикантите от оркестъра ни за чудесния съпровод! Благодарности на журито за високата и справедлива оценка! Благодарим и на организаторите на НЧ „Н. Й. Вапцаров” гр.Червен бряг за чудесния фестивал, в който бяхме участници!”, добави Петранка Стефанова.

Снимки: НЧ „Съзнание 1894” – с. Асеновци, община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: