Жителите на Ясен потърсиха помощ от депутата Владислав Николов по три наболели проблема

19.06.2017 13:33

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За сериозен проблем с блоковете на ул. „Иван Вазов” в Ясен потърсиха съдействие от народния представител Владислав Николов местни жители днес. Той се срещна с хората по време на изнесена приемна, която се проведе в клуба на партия ГЕРБ в Ясен.

Проблемите с петте блока на ул. „Иван Вазов” в Ясен са от години. Хората са пропищели от тормоза на ромски семейства, които по цял ден и цяла нощ слушат музика от изнесени на терасите тонколони. „Мърсотията е невъобразима. Няколко семейства полагаме грижи, косим тревата, почистваме, но усилията ни остават напразни, когато веднага след това ромите си изхвърлят боклуците и пускат животните си свободно в квартала.”, оплакаха се хората.

По думите на хората съседите им роми не плащат сметките си за ток и вода, неправомерно са се присъединили към електропреносната мрежа, с което застрашават живота на околните заради стърчащи кабели.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По време на разговорите жители в квартала изразиха благодарност за това, че единствено от народния представител Владислав Николов и партия ГЕРБ са получили подкрепа. Те припомниха, че преди две години със съдействието на господин Николов улица „Иван Вазов” е била насипана с трошен камък. Втора година след сигнал на народния представител Владислав Николов по съдебен път се търси решение и на въпроса с изграден бент на реката, който е една от причините за повишеното ниво на подпочвените води в района.

Веднага след края на приемната си в Ясен народният представител Владислав Николов сигнализира за проблема управителя на ВиК – Плевен, от когото получи уверение, че проверки ще бъдат извършени и ще се предприемат адекватни мерки. В разговор с директора на ОД на МВР народният представител Владислав Николов помоли за по-засилено присъствие на полицейски патрули в този квартал, като превенция срещу тормоза от страна на ромските съседи.

В лична среща час с кмета на Плевен час след края на приемния си ден в Ясен господин Николов предаде молбата на местните хора да се осигури трошен камък, с който да бъде насипана отново ул. „Иван Вазов”. За сигнала веднага бе уведомен главния инженер на Общината, за да се предприемат нужните действия за удовлетворяване молбата на хората.

Снимки и информация: ПП ГЕРБ – Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: