Две деца от Плевен ще мерят сили в един от най-силните турнири по тенис в света

19.06.2017 10:47

За четвърта поредна година БФТ изпрати български отбор на най-престижния турнир в света за деца до 10 г. – „Смриква Боул“. Един от най-посетените турнири за подрастващи ще се проведе от 19 до 24 юни в Хърватия.
За 22-рото издание на надпреварата заявки подадоха най-добрите тенисисти от 40 страни от всички континенти. Организаторите одобриха всеки един от участниците и изготвиха списъка с участниците до 30 март. Те трябва да отговорят на сериозни критерии, да имат предишни успехи, да са в челото на националните ранглисти до 12 г. и др.
От 1996 г. досега на „Смриква Боул“ са играли около 1700 деца от общо 78 страни. Сред тях са и 11 тенисисти, достигнали в последствие топ 100 на световните ранглисти на ATP и WTA, в това число Доминик Тийм, Борна Чорич, Белинда Бенчич, Дона Векич и др.
Благодарение на финансирането по програмата „Тенисът – спорт за всички“ страната ни ще бъде представена от 6 деца – 4 момчета и 2 момичета.

Ето и отборът на България за „Смриква Боул“:
Момичета: Росица Денчева (ТК „Плевен 90“), Елизара Янева (ТК „Академик“, Пд).
Момчета: Александър Василев (ТК „15:40“, Сф), Робен Гавани (ТК „Витоша“), Ивайло Симеонов (ТК „Кристи Дряново“), Иван Монов (ТК „Плевен-ПСК“).
Треньори: Даниел Ангелов, Димитрина Иванова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: