Интермес

Бой и стрелба посред нощ в „Кайлъка”

19.06.2017 12:19

На 16 юни в 01:15 часа в Първо РУ-Плевен през „Национален център, тел:112“ е получен сигнал, че в парк „Кайлъка“ на пешеходна алея след възникнал скандал и физическа саморазправа, двама непознати мъже са отправили заплахи с огнестрелно оръжие и са произвели изстрели. На място незабавно са изпратени служители от Първо РУ-Плевен и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Установяват, че при неправилно движение по пешеходната алея на лек автомобил „Мерцедес“, е отправено възмущение за случващото се от страна на 25-годишен от Плевен. Двама мъже слизат от автомобила и започват физическа саморазправа с него и със спътника му – 27-годишен от Плевен. Нанасят им удари с ръце и крака, в резултат на което им причиняват леки телесни повреди и охлузвания.

Единият от нападателите произвежда три изстрела, като отправя и заплашителни реплики против живота им. От проведените незабавни заградителни мероприятия от служители на група „Опазване на обществения ред“ при Първо РУ-Плевен около 02:00 часа в парк „Кайлъка“ на път в посока за село Радишево е установен лекият автомобил „Мерцедес“ и превозващите се в него – 19-годишен, 45-годишен и 42-годишна от Плевен.

Мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случая е уведомен прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.144, ал.3 във връзка с ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: