Частица от големия Парцалев се върна в родния му Левски

19.06.2017 12:08

Кметът на Община Левски Любка Александрова прие с огромно удоволствие и благодарност от свое име и от името на съгражданите на Георги Парцалев дарението на Сатиричния театър „Алеко Константинов” – гр.София – бял фрак, носен от големия Парцалев. за това информират от Пресцентъра на Община Левски.

”Тази мъничка частица от Парцалев  се върна у дома”, каза Любка Александрова с благодарност към Сатиричния театър и вяра, че представителите на  НЧ „Георги Парцалев – 1901” ще го  пазят и показват на всички пожелали да се докоснат до великия актьор.

Любка Александрова благодари от сърце на прекрасния колектив на  Самодейния  театър при НЧ „Георги Парцалев – 1901” – гр. Левски, който на връх рождения ден на Парцалев 16 юни ни подари истински празник: ”Вие наистина носите този артистичен дух , който Парцалев ни завеща. Докато левченските колективи играят с толкова сърце, с толкова любов на сцената на НЧ „Георги Парцалев – 1901“ , Парцалев ще е жив в град Левски и дай  Боже така да бъде винаги..”

Самодейният  театър при НЧ“ Георги Парцалев – 1901“ гр. Левски  посвети постановката „Българи от старо време“по Л. Каравелов  с режисьор Веселин Плачков /старши/ на големия Парцалев.

Препълненият салон аплодира  спектакъла и оригиналното режисьорско решение за  участието на Танцов клуб  7/8.

Наталия Парцалева, родственица на големия комик , беше сред гостите на фестивала и беше бурно аплодирана от публиката.Специални благодарности за спектакъла, пожелания за нови творчески вдъхновения, грамоти и поздравителни адреси и много цветя  получиха артистите, режисьорът – рожденик в този ден Веселин Плачков/старши/ и самодейката Цанка Михайлова от кмета на Община Левски Любка Александрова и председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова.

Снимки: Пресцентър, Община Левски

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: