РУО-Плевен: До 27 юни ще е ясно първото класиране при седмокласниците

18.06.2017 11:27

До 27 юни ще бъде обявено първото класиране при седмокласниците, които от 16 юни започнаха да подават документи за участие в държавния план-прием за учебната 2017/2018 година. Подаването на документи ще продължи до 22 юни 2017 г. включително в определени училища – центрове с работно време на комисиите от 08.00 ч. до 18.00 часа без прекъсване, във всяко училище – център. За това информират от Регионалното управление на образованието – Плевен.

Заявление за участие в класиране за прием в VIII клас имат право да подават учениците, които успешно са завършили основното образование.

В заявлението си учениците подреждат по желание профилите и специалностите от професии, като за едно желание се смята кандидатстването за един профил или за една специалност от професия за всяко заявено училище.

Учениците могат да кандидатстват едновременно в повече от една област.

Седмокласниците, приети в предишни години в специализираните училища –Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“- Плевен и Спортно училище „Георги Бенковски”-Плевен, имат две възможности за избор – да продължат обучението си в същото училище или да кандидатстват за прием в друго училище.

За учениците, пожелали да кандидатстват за профилирани паралелки на средни училища, или за  паралелки за придобиване на професионална квалификация в професионалните гимназии и/или средни училища, е необходимо да подадат заявление за участие в първи етап на класиране, в определените училища-центрове.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: