Интермес

Жители на „Дружба“ потърсиха съдействие от депутата Владислав Николов във връзка със ситуацията в квартала им

12.06.2017 11:46

Влечуги притесняват хората от кварталите в Плевен. С този проблем граждани се обърнаха за помощ и съдействие към народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на редовния му приемен ден днес.
„Хубаво е, че кметът на Плевен полага грижи за теменужките в центъра, но хора живеят и по кварталите. Чувстваме се като в Джурасик парк, очакваме всеки миг някоя змия да пропълзи в краката ни”, оплакаха се плевенчани от кв. „Дружба”. Те споделиха с народния представител Владислав Николов и своите основателни притеснения за живота и здравето на децата си, които играят в квартала. По думите им не са срещнали разбиране от местната власт и затова търсят съдействие от господин Николов.


„Това, което се случва, е притеснително и аз се ангажирам да сигнализирам кмета Спартански за ситуацията в плевенските квартали”, каза народният представител от ГЕРБ Владислав Николов. Той бе категоричен, че не бива грижата за красива градска среда да се приоритизира за сметка на сигурността, спокойствието и здравето на гражданите.


„Кога най-сетне каруците ще спрат да се движат по плевенските улици?”. Това е другата тема, нагнетила недоволството на гражданите. Те изразиха своето разочарование от факта, че медийно оповестените от кмета на Плевен мерки по този проблем още в началото на неговия мандат, не намират никакво практическо приложение. По думите им нееднократно са настоявали пред кмета на Плевен проблемът с каруците да бъде решен, но единственото, което се получавали в отговор е прехвърляне на отговорността към полицията. Хората изразиха своето убеждение, че този междуинституционален диалог в защита сигурността на гражданите трябва да се води от плевенския градоначалник, а не от тях. „Грижата и за Общината, и за гражданите е поверена на кмета. В крайна сметка не сме го назначили за координатор, а за градоначалник”, възмутиха се хората.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: