Грандиозен празник на красотата и мажоретния танц в Левски (галерия)

10.06.2017 17:18

Кметът на Община Левски Любка Александрова приветства с добре дошли всички на най-красивия празник на красотата, хармонията, усмивката и младостта и с удоволствие откри Петото издание на мажоретния танц в град Левски. Хубавата традиция, създадена от ръководителя на мажоретен състав град Левски Валя Маркова и намерила достойна последователка в лицето на Саня Дунева с подкрепата на Община Левски, СКК „Киокушин” – Левски и много съпричастни, събра днес в младостта, красотата и съвършенството в невероятно пъстър букет за радост на всички дошли на празника на мажоретния танц.


За 10-годишната си дейност, създаването на фестивална традиция и приемственост Валя Маркова и Соня Дунева получиха специални благодарности от кмета на общината Любка Александрова. С бурни аплодисменти публиката благодари за танците на мажоретките от град Левски – малки и големи, на момичетата национални шампиони за пета поредна година, с четири участия в международни програми и отличия, носители на множество купи и медали, прославили град Левски.
Празничното дефиле на над 200 мажоретки обагри с настроение улиците и площада. С танците и красотата си всички участници във фестивала се обединиха в своето желание да направят по-добър света. Празничният концерт бе внушителна изява на стремежа на децата и учениците за красота и хармония. Мажоретният фестивал организиран от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни/МКБППМН/ под патронажа на кмета на общината е част от Общинската програма за превенция и противодействие на рисково поведение на малолетни и непълнолетни. Идеята е с танца и красотата да се съдейства за популяризиране на извънкласните и извънучилищни дейности с децата и учениците.
Младежкият духов оркестър и мажоретките от Ловеч с ръководител Тотко Рогашки и репетитор Пепа Рогашка – добре познати в Европа и България, за пореден път доказаха своя талант и съпричастност към идеята. Специални благодарности за участието си и покана за следващи получиха и от кмета на общината. Своя дебют на фестивала в Левски направиха: Танцова формация Sunny girls – гр. Мездра с ръководител Цветелина Цинцарска, Мажоретен състав „Малките лъвчета“ при ОУ „В. Левски” – Враца с ръководител Диана Дамянова, Мажоретен състав „Боляри“ при ТД на НАП и Мажоретен състав към ОУ „Димитър Благоев“ с ръководител Валя Маркова – Велико Търново.


За празничното настроение се погрижиха: Мажоретни състави „Слънце“, „Слънце – джуниър“ и „Слънце – бейби“ при НЧ „Борба 1896“ – Кнежа с ръководител г-жа Илчовска; Танцова група „Усмивчица“ с ръководител Нели Славчева и Мажоретен състав към ОУ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Павлина Филева – Павликени; Мажоретен състав към НЧ „Н. Й. Вапцаров 1873“ – Летница с ръководител Соня Дунева; Мажоретен състав – Левски с ръководители Соня Дунева и Валя Маркова; Мажоретен състав при СУ „Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова.
Кметът на Община Левски Любка Александрова връчи лично на участниците във фестивала плакет и грамота от името на Община Левски с благодарност към всички, към създателката на школа за мажоретен танц в Левски Валя Маркова и последователката Соня Дунева, за обичта и таланта, за гордостта град Левски да е домакин на такъв красив празник. Специални благодарности бяха отправени към всички направили възможно петото издание на мажоретния фестивал.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: