Грандиозен празник на красотата и мажоретния танц в Левски (галерия)

10.06.2017 17:18
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Кметът на Община Левски Любка Александрова приветства с добре дошли всички на най-красивия празник на красотата, хармонията, усмивката и младостта и с удоволствие откри Петото издание на мажоретния танц в град Левски. Хубавата традиция, създадена от ръководителя на мажоретен състав град Левски Валя Маркова и намерила достойна последователка в лицето на Саня Дунева с подкрепата на Община Левски, СКК „Киокушин” – Левски и много съпричастни, събра днес в младостта, красотата и съвършенството в невероятно пъстър букет за радост на всички дошли на празника на мажоретния танц.


За 10-годишната си дейност, създаването на фестивална традиция и приемственост Валя Маркова и Соня Дунева получиха специални благодарности от кмета на общината Любка Александрова. С бурни аплодисменти публиката благодари за танците на мажоретките от град Левски – малки и големи, на момичетата национални шампиони за пета поредна година, с четири участия в международни програми и отличия, носители на множество купи и медали, прославили град Левски.
Празничното дефиле на над 200 мажоретки обагри с настроение улиците и площада. С танците и красотата си всички участници във фестивала се обединиха в своето желание да направят по-добър света. Празничният концерт бе внушителна изява на стремежа на децата и учениците за красота и хармония. Мажоретният фестивал организиран от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни/МКБППМН/ под патронажа на кмета на общината е част от Общинската програма за превенция и противодействие на рисково поведение на малолетни и непълнолетни. Идеята е с танца и красотата да се съдейства за популяризиране на извънкласните и извънучилищни дейности с децата и учениците.
Младежкият духов оркестър и мажоретките от Ловеч с ръководител Тотко Рогашки и репетитор Пепа Рогашка – добре познати в Европа и България, за пореден път доказаха своя талант и съпричастност към идеята. Специални благодарности за участието си и покана за следващи получиха и от кмета на общината. Своя дебют на фестивала в Левски направиха: Танцова формация Sunny girls – гр. Мездра с ръководител Цветелина Цинцарска, Мажоретен състав „Малките лъвчета“ при ОУ „В. Левски” – Враца с ръководител Диана Дамянова, Мажоретен състав „Боляри“ при ТД на НАП и Мажоретен състав към ОУ „Димитър Благоев“ с ръководител Валя Маркова – Велико Търново.


За празничното настроение се погрижиха: Мажоретни състави „Слънце“, „Слънце – джуниър“ и „Слънце – бейби“ при НЧ „Борба 1896“ – Кнежа с ръководител г-жа Илчовска; Танцова група „Усмивчица“ с ръководител Нели Славчева и Мажоретен състав към ОУ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Павлина Филева – Павликени; Мажоретен състав към НЧ „Н. Й. Вапцаров 1873“ – Летница с ръководител Соня Дунева; Мажоретен състав – Левски с ръководители Соня Дунева и Валя Маркова; Мажоретен състав при СУ „Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова.
Кметът на Община Левски Любка Александрова връчи лично на участниците във фестивала плакет и грамота от името на Община Левски с благодарност към всички, към създателката на школа за мажоретен танц в Левски Валя Маркова и последователката Соня Дунева, за обичта и таланта, за гордостта град Левски да е домакин на такъв красив празник. Специални благодарности бяха отправени към всички направили възможно петото издание на мажоретния фестивал.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: