Предприемачите от СУ „Пейо Яворов“ – Плевен с нов успех в състезанието „Най-добра учебна компания на България“

08.06.2017 15:34

След поредицата успехи на учебните компании през 2010 г., 2012 г. и 2014 година, Яворовите предприемачи отново завоюваха престижното трето място от Националното състезание „Най-добра учебна компания на България, 2017” в рамките на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди” – Варна, 2017. Събитието, чийто организатор е Джуниър Ачийвмънт България, се проведе 1 – 3 юни във Варна и комплекс „Камчия”.
В напрегната и конкурентна надпревара сред 44 учебни фирми – финалисти, учениците от Учебна компания «Future Inovations» успешно защитиха своето иновативно решение на проблема Кой, как и с какво да почисти учебната бяла дъска”. Единадесетокласниците, под ръководството на учителя по предприемачество Иван Бенков, създадоха преди два месеца автоматизиран механизъм за почистване на учебна бяла дъска „Slide&Shine“ с дистанционно управление. Рационализацията осигурява хигиенен комфорт, пести време и създава удобство на участниците в учебния процес. Изпитанията на продукта показват високо ниво на функционалност и експлоатационни качества, а в проведеното проучване 94% от преподавателите адмирират тяхната идея. Автоматизираната чистачка се захранва по избор с електрически ток или с акумулаторна батерия, което я прави приложима и при обучения извън учебните зали, „зелено училище”, тим билдинг и др. форми на изнесени обучения.
С уникалната си бизнес идея и страхотна презентация Яворовите предприемачи впечатлиха журито и гостите още от първия ден на състезанието и повишиха своя актив. Креативни, уверени и мотивирани през втория ден на състезанието, те защитиха иновацията си пред осемчленно жури. Изчерпателно, компетентно и убедително членовете на екипа изложиха своята бизнес стратегия за достигне до целевите потребители и внедряване на техния продукт в образователни институции, центрове за работа с деца, школи, зали за обучения и др. За целта учебната компания сключи споразумение за сътрудничество и съвместна дейност с „Полюс-ТМ“ ЕООД, с управител Антон Георгиев, за усъвършенстване и развитие на продукта за стандартни учебни дъски, внедряване в производство и продажби. Младите предприемачи са удовлетворени от факта, че предприятието предоставя необходимата материална база, екип от специалисти и финансов ресурс за производството на 5 (пет) продукта, които ще се монтират в кабинетите по химия, биология, физика и в още две класни стаи в училището.
Директорът на училището Руси Русев посрещна бронзовите медалисти, като изрази огромната си благодарност към тях и им пожела нови успехи. Високите постижения, които учениците от СУ „Пейо Яворов” постигат в регионални и национални състезания по икономика и предприемачество, са резултат от целенасоченото и ефективно обучение по профил „Предприемачество и бизнес” над 10 години. През предстоящата учебна година училището ще приеме ученици в осми клас и в профил „Предприемачески”.

Материалът подготви: Иван Бенков

#тагове:

НАЙ-НОВИ: