ПГ по туризъм – Плевен посрещна партньорите си по международен проект

08.06.2017 11:15

Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен е домакин на международна среща по програма Еразъм+, Ключова дейност 2- „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики”, информират от училището.

Координатор на проекта е  Център за обучение на възрастни в гр. Бялисток -Полша. Tова е четвърта среща в рамките на проекта, като предните три са проведени съответно в Турция, Полша и Испания. В проекта участват и организации от Словения и Кипър. Съобразно темата на проекта „Развитие на професионалните и технически умения“ в досегашната си дейност партньорите обмениха ценна информация за възможностите на професионалното образование в своите страни, както и за формите и методите на образование, за продължаващото обучение и за възможностите за реализация на учениците в техните образователни институции.

При посещението си в ПГ по туризъм партньорите се запознаха с професиите, изучавани в училището. Проектът беше представен на учителите, гостите разгледаха материалната база на гимназията – кабинета по сомелиерство, кабинета по сервитьорство, кабинета по СПА процедури, както и кариерния център. Участниците в проекта бяха впечатлени от богатата материална база на младото училище и възможностите, които дава то на учениците ни. Те споделиха,че при повечето организации, материалната база не е толкова богата, но за сметка на това те активно си сътрудничат с работодателските организации, които им осигуряват възможности за практика в реална среда.

Гостите посетиха Българо-германския учебен център в Плевен, където се запознаха с възможностите за продължаващо обучение и образованието за възрастни.

ПГ по туризъм предостави на гостите възможност да участват в уоркшоп, ръководен от учителите по практика Янко Янчев и Николинка Личева, с участието на Мария Иванова, която е носител на национална награда „Пазител на традициите“ и секретар на читалище „Петър Парчевич 1921“ в с. Асеново. Обслужването на гостите беше поверено на учениците от училището. Работната среща се състоя в кабинета по информационни технологии.

Днес работата продължава с посещение на старопрестолната столицата Велико Търново, където наши домакини са колегите от ПГ по туризъм – В. Търново.

В заключителния ден партньорите ще се запознаят с възможностите за бизнес в нашия град. Координатори на проекта от наша страна са Камелия Баръмова и Сашка Александрова.

В последните години благодарение на ръководството на гимназията в лицето на госпожа Малинка Маринова училището работи по много и различни проекти по програма „ Еразъм+“ както по Ключова дейност 2, така и по Ключова дейност 1. Пример  е другият проект, по който работи училището – практика на ученици в хотели в Германия, по който предстои изпращането на втора група ученици в Берлин и осъществяване на обучение на учители в Дрезден.

 

Снимка: ПГ по туризъм – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: