Плевен с национална среща по проблемите на диабета под патронажа на председателя на Общинския съвет

14.06.2017 7:24

За втора поредна година под патронажа на Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, Плевен ще бъде домакин на национална работна среща, посветена на проблемите на диабета. Темата на здравния форум е „Заедно можем повече“ и се организира от Сдружение „Диабет“ – гр.Плевен, съвместно с Клиниката по ендокринология на УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” – гр.Плевен.
За форума, насрочен за днес – 14 юни, в зала „Плевен“, пристигат представители на националното ръководство на Българската Асоциация „Диабет”, участие са потвърдила неговият председател Красимир Кънев и Майа Викторова – заместник председател на Асоциацията. Свои представители ще имат и всички регионални клонове на Сдружение ”Диабет”.
Официалното откриване на срещата е в 10,00 часа с представяне на гостите от Даниела Илиева – председател на Сдружение „Диабет“ – гр. Плевен. За диабета като социално значим проблем ще говори председателят на местния парламента Мартин Митев, след което форумът ще продължи с лекция на проф. Димитър Господинов – началник на Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ – гр.Плевен. Проф. Господинов ще говори по темата „Кожни промени при захарен диабет”. Диабетните усложнения и съвременните възможности за превенция и лечение ще представи доц. Катя Тодорова – началник на Клиниката по ендокринология при УМБАЛ “Д-р Г. Странски” – Плевен и доцент към катедра “Кардиология, пулмология, ендокринология” на Медицинския университет. Като лектори в срещата се включва още д-р.Гинка Раянова /Клиника по ендокринология/, ст.м.с Катя Хинкова /Клиника по ендокринология/ и д-р Силвия Ганева /Клиника по ендокринология/, д-р Елена Първанова /клиничен психолог/.
Форумът ще бъде закрит в 16,00 часа с обсъждане на организационни въпроси, свързани с дейността на диабетните организации.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: