Проектът на училището в село Божурица е номиниран в конкурса „Посланици на здравето”

06.06.2017 14:20

През месец Май приключи Националният ученически конкурс „Посланици на здравето” 2016/2017 г., в който се включиха над 6 500 ученици, заедно с учители и родители от цялата страна. Проектите са насочени към превенция на рисковите за здравето фактори и са разработени в две подтеми: „На MAX бъди БЕЗ тютюнопушене и алкохол ТИ!” и „На MAX бъди СЪС спорт и здравословно хранене ТИ!”, информират от Министерството на здравеопазването.

Конкурсът се провежда по инициатива на Министерство на здравеопазването като част от Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. Партньори в инициативата са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

С цел да бъде популяризирано ограничаването на рисковите за здравето фактори, в проектите са застъпени дейности като: спортни прояви – турнири по футбол, баскетбол и др.; туристически и еко походи; ролеви игри; дебати и дискусии; работа в екип между поколенията; разработване на сайтове и електронни книги за здравословен начин на живот и хранене, почистване на замърсени райони в различни населени места и др.

Общо 30 проекта стигнаха до финала, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати  13 проекта; в тази от 5-ти до 8-ми клас – 10 проекта, а в категорията от 9-ти до 12-ти клас допуснатите проекти са 7.

В групата 1 – 4 клас е номиниран проект „Хигиена за отличници”, на ученици от 4-ти клас на ОУ „Христо Ботев”, с. Божурица, общ. Долна Митрополия, област Плевен, с ръководител Росица Нечева.

Снимка: Thinkstock

#тагове:

НАЙ-НОВИ: