Пет населени места в Плевенско с отклонения от пробите на питейната вода

06.06.2017 12:36

5 населени места в област Плевен са показали отклонения при пробите за качеството на питейната вода. Това става ясно от справката на Регионалната здравна инспекция – Плевен. През изминалите две седмици са взети проби от водата в 16 населени места като са изследвани 18 проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг.

От тях не отговарят на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели пробите от селата Тученица и Ралево, където е засечено отклонение по показател ешерихия коли и мътност.

7 са били изследваните проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите, включени в периодичния мониторинг. От тях в Славовица, Гиген и Брест пробите са дали отклонения. В Славовица за хром, Гиген – хром, нитрати и магнезий, а в Брест за хром, ешерихия коли, хром и коли форми.

През отчетния период не са възникнали инциденти, водещи до здравен риск, който да изисква предприемането на специални мерки от страна на РЗИ – Плевен за преустановяване на водоподаването.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: