Шофьор загина при катастрофа край Българене

05.06.2017 12:16

На 3 юни около 09:20 часа на път от село Българене в посока село Стежерово лек автомобил „Фолксфаген Голф“, собственост и управляван от 65-годишен от село Горна Росица, общ. Севлиево, обл. Габрово, на десен завой е напуснал своето платно. Навлязъл е в насрещното и се е ударил в правилно движещия се лек автомобил „Рено Канго“, с водач 44-годишен от село Деков, общ. Белене, област Плевен. Вследствие на ПТП водачът на „Фолксфаген Голф“ е починал на място, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Смъртта е констатирана от екип на ФСМП – Левски. Причина за ПТП – движението с несъобразена с пътните условия скорост. Другият водач е изпробван с техническо средство алкотест „Дрегер 7510“. Пробата е отрицателна. Издаден му е талон за медицинска изследване. На местопроизшествието е извършен оглед. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Левски.

Участъкът на произшествието се характеризира с концентрация на ПТП. Не са извършвани ремонтни дейности. Водачите на двата автомобила са използвали предпазни колани. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал.1, б. „в“, във връзка с чл. 342, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: