Майя Ананиева представя „Огън и вода” днес в Арт център Плевен

01.06.2017 7:33

Художничката Майя Ананиева представя своя арт проект „Огън и вода”, който включва серия от изложби в галерии в различни страни и бележи определен етап на творческо търсене и претворяване.

През 2016 година творбите на плевенската художничка бяха показани в самостоятелна изложба в пет художествени галерии в Португалия. Предстоят изложби в Русия и Словения.

В Арт Център – Плевен на 1 юни от 17.30 ч. ще бъде открита  изложба, която включва близо 50 живописни творби, изпълнени в авторска микс техника и акварел, обединени в няколко цикъла „Огън и вода”, „Изпепелени спомени”, „Огнената страст на лятото” , „Усещане за вода” и „Цветният танц на водата”.

Огънят  и водата – две стихии, духовни и материални!

Огънят – осветяващ, стоплящ, пречистващ! Но и  изгарящ и изпепеляващ, символ на нашите емоции и страсти. Водата – утоляваща жаждата, напояваща, умиваща, разпръскваща живот, танцуваща с лъчите на слънцето!  Тя е , която може да угаси  огъня!

Огънят и водата изпълват пространството на картинния свят на Майя Ананиева със своето зримо и духовно присъствие. Огънят и водата без които не можем! Преминаваме през тях и всеки път излизаме  с нова жажда за живот!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: