15-годишен апаш обра къща в Горник и нападна стопанина й

30.05.2017 12:11

На 28 май около 03.00 часа в РУ – Червен бряг е получен сигнал от 22-годишен от село Горник, че от къщата на баща му в селото е извършена кражба, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Незабавно е изпратени екип на РУ Червен бряг. 48-годишният собственик на имота е обяснил на полицейските служители, че около 00:30 часа, е проникнато стаята му. Нападателят му е нанесъл удар с ръка в областта на лицето. Не е казал нищо и не е взел нищо.

В следствие на удара пострадалият е получил охлузване на дясна буза, но не е сигнализирал за нападението и се качил на втория етаж в къщата. След неопределен период от време е чул шум в двора и чупене на прозорците на първия етаж. Служителите на реда са извършили оглед, при който са установили, че е взломена входна врата на къщата и два прозореца.

От къщата са откраднати следните вещи: мобилен телефон марка „Lg“ /неустановен модел/; 2 дистанционни управления /за телевизор и декодер/; декодер за телевизор; 2 кухненски ножа; 2 брадви; 2 земеделски инструменти – коси и други инструменти – отвертка, 2 гаечни ключове и 3 шестограма. Щетите са в процес на изясняване. Уведомен е прокурор.

От проведените оперативни действия е установен извършителят на деянието – 15-годишен от село Горник. Част от вещите, обект на престъпление, са предадени с протокол за доброволно предаване и се съхраняват в полицията. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: