Обявяват конкурс за нов управител на ДКЦ III – Плевен

30.05.2017 10:37

Да бъде обявен конкурс за избор на нов управител на „ДКЦ III – Плевен“, гласува днес Общинският съвет на Плевен. Решението бе прието с гласовете на 35 от съветниците, 3 гласуваха въздържал се.
На 17 май в деловодството на местния парламент е постъпило заявление от д-р Красимир Трифонов, в което се посочва, че със заповед на Министерски съвет той е назначен за зам.-областен управител на Плевен и по тази причина желае да бъде освободен като управител на „ДКЦ III – Плевен“. В тази връзка, по предложение на председателя на Общинския съвет Мартин Митев, местният парламент подкрепи решението за директно обявяване на конкурс за избор на нов управител на мястото на д-р Трифонов.
За провеждането на конкурса съветниците избраха петчленна комисия с председател д-р Елза Пачева от отдел „Здравеопазване и социални дейности“ в Община Плевен и секретар Десислава Йорданова – началник отдел „Правно и нормативно обслужване“. В състава на комисията влизат още д-р Йордан Георгиев като представител на Общинския съвет, и по един представител на РЗОК и РЗИ-Плевен.
Съгласно Закона за лечебните заведения управителите на ДКЦ-ата, регистрирани като търговски дружества, се определят след конкурс по реда на Наредба №9 на Здравното министерство. До участие в конкурса ще се допускат лица, отговарящи на изискванията на посочената наредба. Кандидатите за поста ще трябва да представят и програма за развитието на „Диагностично-консултативен център 3 – Плевен“ за 3-годишен период. С одобрените кандидати се предвижда и събеседване на тема „Развитие и дейност на „ДКЦ 3 – Плевен“ в период на провеждаща се здравна реформа“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: