Изграждат нова спортна площадка за фитнес на открито в Плевен

30.05.2017 12:16

Общинският съвет на Плевен гласува схема за изграждане на нова спортна площадка за фитнес на открито. Съоръжението ще бъде разположено в кварталната градинка на ул. „Христо Ясенов“ в Плевен, гласи решението на съветниците от днес.
Предложението за изграждането на новото спортно съоръжение в Плевен идва от Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство – България /МАДЮТК – България/ с представител за Плевен Линка Михова. В него се посочва, че по открита покана „Да променим 10 населени места в България“, отправена от сдружение „BG Бъди Активен“ са кандидатствали неправителствени организации от страната с 30 предложения. Избрани са съответно 10 града за реализация на най-новия проект на Сдружението – TheSpot. Идеята на проекта е да преобрази десет градски пространства в различни градове на България и да ги превърне в предпочитано от младите хора място за дейности на открито. Предложението на „МАДЮТК – България“ е Плевен да бъде един от тези десет града в страната, в които да бъде изградено такова пространство за спорт на открито. Изграждането включва облагородяване на терена, поставяне на сертифицирани уреди за стрийт фитнес и елементи на градския дизайн.
Решението за изграждане на новата спортна площадка за фитнес на открито по проекта в Плевен подкрепиха с гласовете си 38 от общинските съветници, 1 гласува въздържал се.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: