За 14-а поредна година ДГ „Чучулига“ – Плевен отличи най-добрите си шахматисти

26.05.2017 8:11

Вчера за 14-та година поред Детска градина „Чучулига“ – Плевен проведе своя ежегоден шахматен турнир. Турнирът се състоя в залата на шахматен клуб „Плевен ХХІ“, под съдийското ръководство на м.с по шах Христинка Илиева.
В турнира участваха 15 деца от подготвителните групи от централната сграда и филиала на детската градина. През изтеклата 2016/2017 учебна година с тези деца един път седмично се провеждаха безплатни занимания по шах от директора на детската градина Венета Лукова.


При момичетата, с най-много точки се класира и зае първо място Елена Огнянова Георгиева. При момчетата с най-много точки се класира и зае първо място Цони Цонков Цонев.
Сред провеждане на състезанието всеки участник получи грамота за участие от СКШ „Плевен ХХІ“ , „Завет към новопосветения млад шахматист“ от директора на детската градина и се направи снимка за спомен.
В резултат на успешното сътрудничество между двете институции много от децата на ДГ „Чучулига“ продължават обучението си и СКШ „Плевен ХХІ“, и някои от тях заемат призови места в национални шахматни турнири.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: