Областният управител Мирослав Петров приветства участниците във фестивала „Бреница пее и танцува”

25.05.2017 12:34

„Щастлив съм да бъда заедно с вас на XV Регионален многожанров фестивал на художествената самодейност „Бреница пее и танцува”, каза Областният управител на Област Плевен Мирослав Петров , приветствайки участници и публика в тазгодишното издание на фестивала. Той отбеляза, че нетърпението, с което публиката очаква изпълненията на участниците и вълнението преди те да излязат на сцената, са повече от показателни за значението на фестивала за хората от региона.


„Вие доказвате, че възрастта отдавна не е мерило за бодър дух и жизненост. Вашата любов към българските народни песни и танци, самочувствието да радвате с таланта си публиката и най-вече неизчерпаемата ви емоционалност са вдъхновяващ пример както за вашите връстници, така и за младите.”, обърна се към участниците Областният управител Мирослав Петров. Той пожела на журито успех и безпристрастност в оценяването на изпълненията.


38 самодейни състава от цялата страна и близо 500 изпълнители са заявили участие в XV Регионален многожанров фестивал на художествената самодейност „Бреница пее и танцува”.
С песен и танц децата от местната детска градина в селото дадоха символичен старт на състезателната част.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: