Педагози от Плевен с награди „Учител на годината“

23.05.2017 8:01

В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в хотел „Балкан” – София се проведе заключителния етап на ХХ юбилеен Национален конкурс „Учител на годината”- 2017 г., организиран от Синдиката на българските учители. На това вълнуващо събитие за българското учителство, в изключителна тържественост и сърдечна обстановка бяха представени и удостоени с приза „Учител на годината” номинираните на национално равнище в конкурса.
Три учителки от Плевен получиха Диплом на Специалната награда на Председателя на СБУ д. ик. н. Янка Такева и статуетка „Учител на годината” – 2017 г.: Хризантема Йорданова Стефанова – старши учител в ОУ „Св. Климент Охридски” в направление „Начално образование”; инж. Катя Владова Ралчева – старши учител в ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” в раздел „Професионално образование”; Роза Любенова Трифонова – Иванова – старши учител в ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” в раздел „Възпитателна работа”.
Признание за висотата на техния професионализъм е, че всички, удостоени с приза „Учител на годината” и Специалната награда на Председателя на СБУ, получават още и Почетното отличие „Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката и са почетни гости на официалния прием на Президента на Република България по случай 24 май.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: