Mладите таланти от село Aсеновци с медали от Националния шампионат по фолклор

22.05.2017 14:57

От 11 до 21 май в гр. Велико Търново се проведе ХХІ старопланински събор „Балкан фолк” и VІІІ Български национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2017”.

ДФФ „Асеновски славеи” и индивидуалните изпълнители Шазие Руменова и Радослав Александров при НЧ „Съзнание 1894” – с.Асеновци с ръководител Петранка Стефанова, взеха участие в Националния шампионат по фолклор на 20 май.

ДФФ „Асеновски славеи” стана вицешампион на националния шампионат и спечелиха сребърен медал. Получиха още следните награди:

– „Откритие” на Старопланински събор „Балкан фолк 2017”
– носител на почетния знак на Старопланински събор „Балкан фолк 2017”
– диплом за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства
– препоръка за участие в Европейския шампионат по фолклор “Euro folk” в Несебър и Слънчев бряг
– с грамота „Лауреат” VІІІ Български национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2017” бяха наградени и с диск с народни песни. Шазие Руменова и Радослав Александров бяха наградени с бронзови медали за техните изпълнения.

„Докато са живи фолклорът и традициите, ще съществуваме и ние като българска нация, ще пазим мъдростта на предците ни и ще ги предаваме на следващите поколения. Да са живи и здрави децата ни, все така да обичат и пазят българския фолклор!”, казва Петранка Стефанова, секретар на НЧ „Съзнание 1894” – с. Асеновци.

Снимки: НЧ „Съзнание 1894” – с. Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: