Днес в Плевен ще се проведе Маратонът на приятелството

21.05.2017 7:56

Над 550 участници от всички възрасти ще вземат участие в тазгодишното издание на „Маратон на приятелството`Плевен”, който ще се проведе днес. Освен от България, сред заявилите участие са състезатели от Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Непал, Нигерия, Полша, Румъния, Сърбия, Словения, Испания, Великобритания, САЩ, Франция, Буркина Фасо, Македония, Япония, Турция и Украйна.

Новата социална кауза на Маратона е построяване със събраните средства от продажбата на тениски  на рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града.

Състезателите днес ще се включат в дисциплините: класически маратон /42,2 км/, полумаратон /21,1 км/, щафета и крос „Аз мога” /3 км/. Два специални велосипеда BMW ще бъдат изтеглени чрез жребий в края на церемонията по награждаване на участниците в „Плевен Маратон 2017”. При кого ще отиде всеки един от велосипедите, ще стане ясно днес в 14.00 часа. Наградите ще бъдат изтеглени между всички регистрирани и завършили участници в маратона, полумаратона и щафетата.

Маратон Плевен ще се проведе при следната програмата: на 21 май (неделя), стартът на маратона, полумаратона и щафетата е точно в 9:00 ч. В 9:15 е стартът на кроса „Аз мога“, а в 9:45 е стартът на детския маратон. В 10:30 ще се случи награждаването на победителите в кроса и детския маратон, а от е 14:00 – награждаването на победителите в полумаратона, маратона, щафета и детския маратон.

Последният, специално предназначен за най-малките любители на активния начин на живот се провежда втора поредна година и обхваща 3 възрастови групи (6-8 г., 9-10 г. и 11-12 г.). И тази година всеки финиширал малък маратонец ще получи специален медал и вкусотии!

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: