РУ – Червен бряг и ДГ ”Бодра смяна” със съвместна инициатива „Спазвай правилата!”

18.05.2017 12:51

Вчера беше проведена традиционната съвместна инициатива на ДГ ”Бодра смяна” и РУ-Червен бряг : „Спазвай правилата!”, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Под формата на игра, децата бяха запознати с основните правила за движение по пътищата, като беше акцентирано на правилното придвижване по тротоарите, пресичането на пешеходните пътеки и на светофарите. Обърнато им беше внимание на играта на детски площадки в близост до улици с интензивно движение.

На децата бяха представени различни ситуации, в които се изискваше самите да вземат решение. След това малките пешеходци рецитираха стихчета, свързани с безопасното движение по улиците.
Инспектор Ивайло Цанов- инспектор детска педагогическа стая и мл.автоконтрольор Велчо Велчев им раздадоха брошури с правилата за безопасно движение.

Кулминацията беше представянето на полицейския автомобил, отблизо, с включен светлинен, а след това  и звуков сигнал. В края на мероприятието им беше обяснено, че могат винаги да разчитат на полицаите, когато се чувстват застрашени или са в беда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: